Meny

Bønes Idrettslag

Folk fra Bønes: Lars Christian Kjemhus

I dag skal du få bli bedre kjent med Lars Christian Kjemhus som startet som ung spiller på Bønes sitt G94-lag. Drømmen hans var å spille for SK Brann og i eliteserien – en drøm som gikk oppfyllelse!

22.11.2016

lars kristian kjemhusI dag er Lars Christian midtbanespiller på Sogndal sitt lag i eliteserien. Denne uken har han et par velfortjente feriedager hjemme på Bønes. På fredag dukket han opp hos fredagsgjengen - til stor begeistring hos ungene.

Mange gir honnør til Lars Christian for å gi mye tilbake til klubben. Han har mang en gang vært instruktør på fotballskolen, fredagsgjengen og ballakademiet. Han er populær blant ungene, og har stor evne til å lære bort alt han selv har lært på banen.

Hvordan var årene da du var spiller i Bønes IL?
Når jeg tenker tilbake så var tiden i Bønes helt fantastisk. Vi var en gjeng med kompiser som elsket å spille fotball. Det beste med å spille i Bønes må være alle de gode opplevelsene med 93- og 94-laget. Alle de gøye turneringene vi var med på, treningene i Fjellsdalen, kampene rundt om i Bergen.

Jeg setter også utrolig stor pris på den jobben Johnny Gjerstad og de andre trenerne på 94-laget la ned for oss. Samme med Einar Solhaug på 93-laget. Det å ha gode trenere rundt seg i ung alder tror jeg er veldig viktig. Og det hadde vi i Bønes IL, sier Lars Christian.

Du ble fort oppdaget av SK Branns talentspeidere. Hvordan var den første tiden der?
Simen Skjold og jeg ble invitert til å trene med Brann da vi var 14-15 år gamle, og det endte med at begge begynte å spille for guttelaget der. I Brann var nivået høyere og vi trente mye mer. Å være i et sånt miljø der man hele tiden blir pushet gir mye utvikling. Så tiden der har hatt mye å si for meg.

I 2015 signerte du kontrakt med Sogndal sitt lag i eliteserien.
Finnes det noen likhetstrekk mellom det å spille i Sogndal og i Bønes?

Det er en del forskjell å spille for Sogndal kontra Bønes, så det er ikke så enkelt å trekke frem likheter. Det som er likt er at man driver med akkurat det samme, bare på litt forskjellige nivåer.

Har du noen råd til unge spillere som ønsker å bli like god som deg i fotball?
Og til alle dere små som har en drøm om å bli fotballspiller så håper jeg dere setter dere høye mål og ønsker å bli bedre enn meg. Det som må til da er masse egentrening med ball fra tidlig alder. Det holder ikke bare å gå på fotballtrening et par ganger i uken. De som blir best er de som trener mest.

Så gå i Fjellsdalen og øv alene eller med kompiser så mye som mulig. Det er ikke alltid ting går veien, og da er det viktig å aldri gi opp. Det er ikke gitt at det er de beste 14-åringene som er best når man er 19. Så det er bare å stå på og ikke minst ha det kjekt med fotballen. Fotballglede er utrolig viktig for å kunne nå langt, avslutter Lars Christian.


Vi ønsker Lars Christian masse lykke til videre i Sogndal - vi er heier på deg og er superstolte av deg!


lars kristian og fredagsgjengen 2016

Foto: Kristian Schult

lars kristian kjemhus

Foto: Digitalsport og Bernt-Erik Haaland

Tekst: Synnøve Tangen Stub

Partnere og sponsorer

utviklet av Team Data System AS - powered by Ability.NET

Meny