Meny

Bønes Idrettslag

Over 100 kamper for Bønes IL

Like før seriestart smeller i gang skal vi hedre to av våre Bønes-spillere som har gjort en utrolig innsats for A-laget gjennom mange år; Ragnar Bruun Endal og Sindre Erichsen.

04.04.2018

Vi møter de to A-lagsspillerne i klubbhuset hvor de har trasket innom utallige ganger.

Både Ragnar og Sindre er oppvokst på Bønes og har spilt på aldersbestemte lag i Fyllingsdalen og på Bønes.

Sommeren 2010 begynte Ragnar å spille for Bønes IL sitt herrelag. Ragnar har nå spilt over 100 kamper totalt for A-laget. Han synes det er positivt at A-laget har en lokal profil med mange spillere som er tilknyttet nærmiljøet.

– A-laget består av en fin gjeng med mange hyggelige mennesker. I tillegg er det kjekt å se at det er så mange positive og flinke folk rundt idrettslaget forøvrig, sier Ragnar.

Ragnar synes det er viktig at Bønes IL som klubb trekker i samme retning ved organisering av lagene.

– Jeg ser at det er utrolig viktig med tett dialog mellom lagene, fra guttelag og jentelag, juniorlag og opp til senior-nivå, sier Ragnar.

Han synes også at enda flere unge spillere kan brukes som assistenttrenere for yngre lag i Bønes.

Kjersti Røyrvik i fotballstyret bekrefter at Ragnar sitt innspill er i tråd med fotballstyrets intensjon med å bygge god klubbkultur ved å øke kompetansen til trenere, ledere og medlemmer.

Ragnar har nå bestemt seg for at sesongen 2017 blir hans siste i Bønes-drakt. Han legger opp etter syv år i klubben. Han er nå i etableringsfasen med barn og familie og ser at tiden kan bli knapp.


132 kamper for A-laget

Sindre Erichsen har spilt aldersbestemt fotball siden han var seks år. I 2009 begynte han å spille for A-laget som da var i 6. divisjon og het Bønes Bjøllebotn. Dette var opprinnelig et kompislag fra Smørås med spillere opp til 30 års alder.

Ifølge Sindre har trener-rollen hatt stor betydning for ham.

– Det er viktig at trenere i Bønes IL er oppmerksom på å være en god motivator som får spillerne til å tro på det de gjør. Det øker mestringsfølelsen og selvtilliten hos spillerne, sier han.

Videre ser Sindre at det er viktig med et godt samarbeid og dialog i overgangen fra junior til senior. Spillerne må ha gode holdninger, ha treningsiver og alle må få et eierforhold til laget.

Sindre har spilt hele 132 kamper for A-laget, og vil fortsatt bidra som spiller for Bønes IL i årene fremover. I tillegg har han en meget høy fremmøteprosent på treninger.

Både Sindre og Ragnar er enige i at skal man lykkes sportslig og sosialt med et lag er det viktig med en god gruppedynamikk og et positivt engasjement.

– Vi som er seniorspillerne kan være rollemodeller for barn og ungdom i fotballgruppen og klubben for øvrig. Vi håper at mange barn og unge på Bønes skal komme på seriekampene vi skal spille i Fjellsdalen, avslutter Sindre.

sindre og ragnar

Ragnar og Sindre blir premiert med gavekort fra Sport Norge og Rema 1000. Vi takker for innsatsen!

Partnere og sponsorer

utviklet av Team Data System AS - powered by Ability.NET

Meny