Meny

Bønes Idrettslag

Bønes Damer - Krabbetor Damer 3-0

Sesongens tredje kamp for damelaget endte til slutt med sesongens andre hjemmeseier. Nok en gang kunne vi tilby motstanderen ufyselige værforhold med vind på langs og overvann på banen. Med mange russ blant spillerne, var vi spente på hvordan russedåp, innvielse og rebusløp ville påvirke prestasjonene på banen.

Kristian Schult

Første omgang startet i oppjaget tempo og lite bra spill. Et par spede forsøk fra oss førte ikke til tellende reultat, og banen må nok ta mye av skylden for at finspillet uteble. Etter hvert tilegnet Bønes seg likevel et tydelig overtak i medvinden, og etter 25  minutter kunne Katarina sette inn 1-0 etter at hun upresset fikk forsere inn i feltet fra sin venstreside. Dermed hadde Katarina notert seg for scoring i tredje kamp på rad. Etter dette fulgte vår desidert beste periode i kampen. Vi rullet opp flere gode angrep, og vi produserte flere store sjanser. 2-0 kom etter 30 minutter, da Victoria og Lene kom alene to mot en. Victoria spilte perfekt til Lene, som satte ballen kontrollert ned til venstre for keeper. Vi fortsatte å produsere dødballer og sjanser, og etter 35 minutter kom kampens fineste angrep. Amalie forserte i kjent stil ned langs høyrevingen før hun la et perfekt innlegg som Victoria på direkten kontrollerte i nettet ved bakre stolpe. Vakkert!  Etter dette falt vi litt nedpå igjen, og vi lot Krabbetor komme litt inn i kampen. Rett før pause fikk de også juble for redusering, før denne ble annulert for offisde.

I andre omgang slet vi voldsomt i motvinden. Vi spilte for mye langt og høyt, og Krabbetor fikk overta mye av banespillet. De var tøffere enn oss i duellspillet, og flere ganger ble vi lurt av gjennomspill i midten som ble fanget av vinden. Nærmest kom Krabbetor etter en feil i vårt forsvar: Spissen vippet ballen ved siden av Kimia, men denne gangen stod stolpen i veien. Victoria ville ikke være med på at stolpene var på vår side, da to av hennes avslutninger led samme skjebne. Kampen ebbet ut med en tilsynelatende komfortabel 3-0-seier til oss, men vi følte oss ikke helt trygge på seier før dommeren blåste av kampen. Til det var vi for passisve og varierende i prestasjonene i andre omgang.

Alt i alt en ok kamp, omstendighetene (vær og russefeiring) tatt i betraktning. Spillemessig er vi imidlertid et stykke fra der vi ønsker å være. Mange spillere gjør en kamp på det jevne, uten at noen har den helt store dagen.

Nå er det to uker til neste kamp, en tøff bortekamp mot Norheimssund. Vi satser på en god treningsperiode i ukene som kommer.