Meny

Bønes Idrettslag

Bønes Damer - Bjørgum 6-0

Etter sol og deilig vårvær i ukesvis, tok Bønesdamene søndag imot Bjørgum fra Voss i ufyselig gråvær. Vått og vindfullt vær bidro til en noe tam start på kampen, men kvelden endte godt for jentene fra Bønes. 6-0 ble resultatet til slutt, etter tidvis oppløftende spill.

Kristian Schult

I vinter og under oppkjøringen i vår, har vi fokusert mye på å bli flinkere til å holde ballen i laget, og på å innvolvere alle lagdeler i oppbyggingen av angrepene våre. Årets første seriekamp ble en fin anledning til å se om treningen har gitt resultater. Bjørgum var før kampen et nytt bekjentskap for oss, og vi visste lite om hva som ventet. Uten vår førstekeeper Kimia, kaptein Maiken og vingene Amalie og Hilde, var vi usikre på hva vi kunne forvente.

Det tok litt tid i første omgang før rytmen i angrepene våre begynte å stemme. Vi produserte en del sjanser, men ofte var angrepene litt for preget av enkeltspilleres prestasjoner, ikke kollektiv samhandling. Vanskelig medvind og våt bane, gjorde at vi ble litt upresise i avleveringer og avslutninger.

Men målene kom likevel: Etter 12 minutter la Lovise en fin corner på første stolpe. Katarina var på plass og satte ballen konrollert tilbake i nærmeste kryss. Etter hvert fikk vi to mål til, signert Victoria, men til tross for dette og flere andre store sjanser, var både trenerteam og spillere enige i pausen om at dette ikke var bra nok. I motvinden i andre omgang skulle ballen holdes langs bakken, og ballen skulle forbli på Bjørgums halvdel.

I 2. omgang viste jentene mer av hva som bor i dem. Hurtig pasningsspill og gode bevegelser skapte et stort antall sjanser, og vi bure nok hatt langt flere mål enn de seks vi endte med. Lene la på til 4-0 rett etter pause, før Victoria laget 5-0 og 6-0 like etter. Avslutningen av kampen var enveiskjøring mot Bjørgum-målet, og angrep på angrep ble rullet opp fra både venstre og høyre. Keeper Mariell hadde i løpet av kampen et par berøringer, men fikk ikke en eneste avslutning mot seg. Stillingen forble 6-0 til kampslutt: Et bra resultat, men en spillemessig meget bra 2. omgang.

I de neste kampene venter nok langt sterkere motstand, så gjenstår det å se om vi kan beholde det fine spille også når topplagene står på motsatt halvdel.