Meny

Bønes Idrettslag

Bønes Damer - Smørås 3 - 0

Damelaget vårt tok sin tredje strake seier i Fjellsdalen, og står nå med 9 poeng på sesongens fire første kamper. I dag var det Smørås som måtte reise hjem uten poeng, etter nok en kamp litt under pari for Bønes-jentene.

Kristian Schult

Et noe forsinket kampreferat fra kampen mot Smørås følger:

Forutsetningene for kampen var som vanlig uforutsigbare: Stina melder forfall i siste liten grunnet store plager med pollenallergi. Lene er fortsatt plaget med lungebetennelse, og mange av jentene bærer fortsatt preg av en vellykket russetid. Det var derfor 3 poeng som stod i hodet på jentene, og finspillet må nok vente til treningsfremmøtet og -utbyttet blir bedre.

Kampen startet tamt, og bare noen halvsjanser til oss varmet i det fine kampværet. Men allerede etter fem minutter ble Katarina spilt vakkert gjennom, og hun satte kontrollert inn 1-0 til oss. Dermed har Katarina tegnet seg på scoringslisten i alle våre fire første kamper. Resten av omgangen er et eneste stort gjesp: Få store sjanser, labert pasningsspill og to lag uten særlig løpskapasitet. Rett før pause legger imidlertid Victoria et lurt innlegg mot bakerste stolpe, som daler ned over keeper. Dermed tar vi pause med 2-0-ledelse.

I andre omgang setter to av vår ferskeste spillere litt fart i kampen. Hanne gjør et friskt innhopp, og til tross for null treninger med oss, så tilfører hun laget sårt tiltrengt energi og tempo. Det samme kan sies om San (fra J98), som debuterer på seniornivå på en imponerende måte. Det er også Hanne og San som avgjør kampen, da banens yngste (San) dribler seg fri på høyresiden, legger inn til banens eldste(?), Hanne, som enkelt kan bredside ballen i mål. Pent og effektivt, 3-0!

Kamper ebber ut med 3-0 til oss. Ingen stor kamp, men et greit resultat. Vi ser positive tegn i spillet vårt: Hanne og San spiller en halvtime hver og imponerer tidvis, Maiken viser formstigning på midten, og Katarina er i fremgang spillemessig. Det er likevel Victoria som driver laget med god arbeidsinnsats, både offensivt og deffensivt, og hun gjør medspillerne rundt seg gode med smarte pasninger. Selv om vi vet at hun har langt mer inne; når får vi se skuddfoten igjen...?

Vi ser frem mot å hente 3 poeng fra bunnlaget Odda i Odda, før to vanskelige kamper mot seriefavorittene Rosendal og Sund vil avgjøre om vi blir et topplag eller havner rundt midten før sommerferien.