Damelaget vårt tok en viktig borteseier mot Odda søndag, og står nå med 12 poeng på sesongens fem første kamper.

Sten Olsen

Kamptroppen var tradisjonen tro tynn. Heldigvis stilte Marie Mevatne på kortvarsel slik at det var 14 spillere som skulle på tur med Gullbussen til Odda. Som vanlig kom dessverre også et par forfall på kampdagen, slik at troppen bestod av 12 spillere ved avreise fra Fjellsdalen.

Bønes stilte følgende lag i startoppstillingen: 3-Maiken Sørensen, 6-Lene Svendsen, 8-Amalie Nord Hagen, 10-Helene Sagstad, 12-Mariell Bugge Dahle, 13-Gina Kippenbroek, 14-Victoria Klubben, 15-Lovise Gjertsen, 17-Ingelin Hoff, 28-Katarina Bugge Dahle, 88-Aurora Sterner.
På benken spiller nr.:19 Marie Mevatne

Dommer Dagfinn Gjerde blåste i gang kampen med avspark til Odda som sendte ballen i retning sin stopper. Et dårlig mottak og Victoria kapret ballen og satte den i mål fra 20 meter. 1-0 til Bønes etter 20 sek.

Kampen fortsatte som stillingskrig på midten. Etter 7 min blir Oddas høyreving spilt vakkert i gjennom og kommer alene med keeper, Mariel redder mesterlig, men får en vridning i kne og må ut med skade. Lene Svendsen overtar keeperhanskene for resten av kampen. Marie kommer inn. Resten av omgangen går med flere sjanser til begge lag. Bønes har store utfordringer med å plukke opp løpene fra midtbane fra Oddas nr. 7 Marianne Hemstad Lekve.

Etter pausen har Bønes fått justert innbyrdes posisjoner på midten og stopper de dype løpene fra Odda. Bønes og tar over kampen med flere 100% sjanser før kampen avgjøres i løpet ti minutter midt i omgangen. 63 min 2-0 Amalie, 71 min 3-0 Victoria, 73 min 4-0 Amalie. Odda får trøstemålet sitt etter 86 min ved spiller nr.17 Anna Hegerland.

Spillerpoeng: *** Lovise, ** Victoria, * Katarina