Meny

Bønes Idrettslag

God seriestart for A-laget!

Etter en rufsete start av kampen hvor vi ligger under 1-0 etter 45 sekunder tar guttene fra Bønes tak og vinner overlegent 6-1 i en grei kamp på Leiredalen Idrettsanlegg!

Joakim    ----     Vegard

På benken: Joakim, Chris, Nikko, Eivind (alle benyttet)

Mål : 1-0 Nordre Holsnøy (1 min), 1-1 Joakim (12 min), 1-2 Vegard (14 min), 1-3 Jens (18 min), 1-4 Jens (25 min), 1-5 Jens (28 min), 1-6 Nikko (65 min)

Gult kort : Marius

Rødt kort :

Etter en vinter med mye spill og tidvis høy intensitet var det på tide å sparke i gang serien 2011! Mannen bak roret, Rune Slotten, kunne fortelle Supporteralliansen Pengeberget, Bønes’ daglige leder om god fremgang de siste ukene, og med spennende resultater i godteposen viste han stor selvsikkerhet til seriestarten mot Nordre Holsnøy!

Kampen er i gang og referatskriver har knapt satt seg ned på trestubben han skulle bli bedre kjent med utover kampen før han fikk seg en bakoversveis! Etter kun 30 sekunder spiller NH seg igjennom midtbanen og forsvaret til Bønes, som selvkritisk står og ser på. Angriperen til NH har ingen problem med å sette ballen i mål, 1-0 til Nordre Holsnøy!

Bønes tar mer grep da minuttet av kampen er spilt. Guttene våre fosser i angrep og etter ca 2 minutters spill blir vi snytt for et straffe etter en hands i deres 16 meter! Dommeren velger å la spillet gå. Spillet er nå litt ”hips-om-haps” de neste 5 minuttene hvor begge lag prøver å finne riktige posisjoner og spillmønstre. Bønes mangler i denne perioden det de har vært så gode på i innledende kamper til sesongen, press!

Heldigvis for SPB (Supporteralliansen Pengeberget, Bønes) skulle det vise seg at det var Bønesguttene som nå knakk koden! De neste 35 minuttene går det en vei, nemlig straka vegen mot målet til en stakkars NH-keeper!

I det 12 min jager Jens en ball nedover høyrekanten, vender opp og legger igjen ballen. Etter et par touch her og der ender ballen opp hos Joakim som fra 18 meter legger ballen lekkert i motsatt hjørne!  En flott scoring av unggutten med god hjelp fra den eldre garde på topp!

Bønes legger nå føringene i kampen, hvor Eirik som fikk en dårlig start kommer kraftig tilbake og begynner sin vanlige terrorisering av motstandernes ankler, på godt gammelt vis. Vi vinner en corner etter 14 minutters spill som Vegard vakkert svever inn fra 5 meter!

Herfra fortsetter guttene å male på! Referatskriver er godt fornøyd i denne perioden, også fordi han har funnet seg en bedre trestubbe å sitte på.

Nå skjer det mye! På banen er Jens aktiv som aldri før og jager nok en ball nedover siden. Denne gangen bruker den slepne teknikeren all sin rutine idet han drar av seg en spiller på venstrekanten, skjærer inn i boksen og nærmest lobber ballen over en sjanseløs keeper, ut ifra forutsetningene!

Bønes kjører løpet og NH spillerne begynner nå tydelig å vise antydninger til at de er slitne av å løpe imellom. Utenom to frispark de har fra 16 meter (en superredning av Magge og et ut til kast) skaper de ingenting. Kaptein Sverre kan si seg fornøyd med en god start på kampen etter at han redder Bønes fra et mål til imot ved å takle en NH-spiller som rundet Magnus og kom alene mot mål! Referatskriver vurderer på dette stadiet å gi Sverre de 100 kr han skylder, men tenker seg heldigvis godt om og skrinlegger det prosjektet.

NH må nok en gang gi etter for presset etter at ”super-sub’en” Eivind kommer inn og presenterer seg for Holsnøy publikummet! Gutten drar av seg 3 mann på venstrekanten og legger et fantastisk innlegg med den ellers så uslepne venstrefoten til Jens som vakkert støter inn 1-4 med pannebrasken! Et ubegripelig mål som blir feiret høylytt fra både benk og kratt.

Det stopper ikke der! I det 35. minutt jobber Vegard seg råsterkt fri fra en NH forsvarer og skjærer hurtig ned mot dødlinjen. Ballen blir spilt 45 grader ut til en alltid fri Jens som enkelt setter inn 1-5! Joakim Nilsen velger nå å komme opp på medieplass og kaste inn noen velvalgte ord.

Det er nå pause og utenom de 5 målene vi har skapt hadde både Vegard og Chris en eventyrlig sjanse til å skape 1-6 når de kom 2 mot 1. Det ebbet ut i at Chris fikk ballen på høyrefoten og spillet stoppet da opp/ebbet ut i ingenting. Jens og Vegard kom også igjennom ved en anledning mot en NH forsvarer. Denne gangen gikk pasningen fra Jens i hodet til forsvareren som heldig fikk ballen ut over dødlinjen.

Pausen ble brukt til å fokusere på det positive vi skapte i omgangen! Det ble fort lagt lokk på den katastrofale starten av kampen. Guttene og Rune ble enige om at laget må fortsette å kjøre opp backene i angrep og variere mellom korte og lange pasninger i det oppbyggende spillet. Alt i alt en god omgang, men internt i klubben vet vi at guttene har enda mer å gå på! Spesielt da i defensivt press(SPB’s hjertebarn)!

Kampen er i gang igjen og som i begynnelsen av 1. omg tar NH et lite overtak med 3 corner før 2 min er gått. Men det skulle snart vise seg at Bønesguttene ikke trengte nok et mål i imot for å vise at de var det styrende laget på banen denne søndagskvelden. Chris kom innpå mot slutten av 1. omg og spilte god fotball hvor han var i konstant bevegelse, spilte ball hurtig og styrte midtbanen på en elegant måte. Et godt innhopp av gutten som var usikker før kampen grunnet en ankelskade.

Videre følger notatene som ble gjort på blokken:

·         60 min: Chris STYRER midtbanen! Vender hurtig over mot venstre (fra høyre), til Jens som vender opp og ekspederer ballen lekkert videre til en velplassert Nikko på løp inn i boksen. MÅL!!!!

·         65 min: Magnus med en klasseredning etter at NH spilte seg igjennom et døsig Bønes-forsvar!

·         70 min: Kan melde om at det varmer hjertet til enhver mann som elsker å se kulen bli spilt med kjærlighet når man ser Ragnar Bruun Endal gjenoppvarme kroppen på den fasjonable måten han gjør! Stjerne i boken fra SPB.

·         84 min: Eirik har funnet formen mer og mer utover i kampen og jobber nå som en terrier! Gutten med det gylne håret får og stjerne i boken fra skogholtet gang på gang for det defensive arbeidet som blir gjort i en situasjon hvor vi leder 6-1!

·         88 min: NH spiller seg igjennom midtbanen og forsvaret til Bønes i en lynvisitt. Bønes roper på offside, men grunnet altfor aggressiv oppvarming hadde ikke Ragnar krutt nok i beina til å ta steget ut og sette NH-spilleren i offside.

·         89 min: Joakim jobber ned mot dødlinjen og legger en 45 ut til Vegard. Den ellers så rutinerte spissen vår bommer litt på ballen og det blir utspark fra mål.

Dommeren tar frem blåseredskapet sitt og avslutter denne kampen på Leiredalen Idrettsanlegg! Det kan nevnes at sjansestatistikken endte 11-5, fordel Bønes! Bønes og Supporteralliansen Pengeberget, Bønes takker Nordre Holsnøy for kampen og setter kursen hjem i vår innleide veteranbuss! Alt i alt en kamp vi er fornøyd med, tross et par smågrep som må gjøres inn mot neste kamp. Vil minne om at neste kamp er hjemme i Fjellsdalen 30. april kl 13.00! Vi håper så mange som mulig kan stille til kamp og heie Bønes frem til 5. divisjon 2012 (undertegnede kommer ikke grunnet egen kamp).

Helt på tampen skal det som det alltid vil blir gjort, nemlig kåret en Man of the Match! Dagens vinner er Jens Stensrud! Den lokal juryen (undertegnede, Thomas og Rune) gir han denne ærefulle utmerkelsen grunnet styrke, plassering i banen, løpsvillighet og ikke minst sin teft foran mål! Vi gratulerer!

Daglig leder, Eneste Supporter, Gullmedlem Supporteralliansen Pengeberget, Bønes