Meny

Bønes Idrettslag

Reisebrev Costa Blanca Cup G97/98

Bønes G16 deltok i juli på Costa Blanca Cup i Benidorm. Det ble en strålende og minnerik tur- og fotballopplevelse for spillere, trenerapparat, foreldre og søsken.

Trond Eikill 28.07.2013

 

Allerede i september i fjor startet to spreke mødre Sarah Eikill og Birthe Sandtorv planleggingen av denne turen. Med et reisefølge på 60 Bønes-fans og spillere og trenere var det mye som skulle på plass. Spillerne har selv bidratt med dugnadsjobbing for å finansiere deler av turen.

 

Noen av familiene tok turen sørover allerede en uke før cupstart, og var allerede godt akklimatisert (les: solbrun) før resten av gjengen sjekket inn på Albir Garden Resort på lørdagen. Leilighetskomplekset hadde alle nødvendige fasiliteter og et flott og populært bassengområde.

 

Søndag 7. juli ble benyttet til å sjekke inn alle 16 spillerne til cupen. Vi fikk egen bl.a. vår egen tolk, Salvador, som fulgte oss gjennom alle kampene. En hyggelig kar som hjalp oss i kommunikasjon med dommere og sekretariat. Vi skulle delta i G16 (97) klassen, med kun to 97 spillere og resten 98 spillere, men samtlige var klar for utfordringene som lå foran oss. Senere på dagen kjørte vi en lett treningsøkt i nærheten av hotellet. Her fikk vi for alvor kjenne på hvordan det er å spille fotball i 30 gr. og stekende sol. En helt ny verden for oss som er vant med yr, regn, slaps og snø!

 

Første gruppespillmatch var mandag mot ”hjemmelaget” i puljen C.F. Sporting CDAD De Allicante. Spente og nervøse spillere og trenere gledet seg til å komme i gang mot spansk artisteri. Ikke overraskende var det spanjolene som eide ballen mest, men uten at de kom til de store sjansene. Vi kom likevel under 0-1 til pause etter tellefeil i forsvaret på et innlegg. Utover i 2 omgang flytter vi flere folk fremover i banen. På en lang ball kjemper Tarjei Storvik seg gjennom og scorer på en perfekt lobb over utrusende spansk keeper. 1-1 og en god start på cupen for Bønes og full jubel blant fansen vår.

 

Etter matchen var det åpningsseremoni med start på stranden i Benidorm. Her var det oppstilling med lag fra all verdens nasjonaliteter. Som eneste norske lag i cupen fikk vi æren av å bære det norske flagget gjennom byen. I paraden var det sang, dans og smil hele veien, og alle var enige om at dette trolig var det nærmeste vi kommer olympiske leker. Det hele endte opp på en stor utendørs park-arena der alle lag og supportere var samlet for en høytidelig åpning med musikk, dans og et enormt fyrverkeri. En flott og lang kveld.

 Målscorer Tarjei Storvik (nr. 4 fra høyre) sender en hilsen fra Norge på åpningsseremonien

 

Tirsdag dro vi til Calpe (30 min biltur fra Albir) for neste match mot E.F.B Tomelloso fra Spania. En kamp som minner mye om kampen mot Allicante. Denne gangen får vi ikke uttelling på sjansene våre og vi taper dessverre 0-1.

 

Dermed måtte vi ha seier på onsdagen mot Dover Athletic fra England for å klare A- sluttspill. Dover var før kampen puljeleder etter 3-1 og 4-1 mot de spanske lagene. Kampen mot Dover gikk også i Calpe med kampstart kl 20:00. Selv om oppgaven virket uoverkommelig var alle før kampstart enige om at alt er mulig i fotball.

Før avspark mot Dover Athletic

 

Så snart dommeren blåser kampen i gang ser vi at Bønes gutta jobber som om det sto om liv eller død. I en stram 4-5-1 formasjon ofrer alle seg for drakten og laget, og gode Dover spillere skaper ikke allverdens. Det som kommer tar en strålende keeper Thomas Hille seg av. Ved pause står det 0-0 og vi har fortsatt muligheten. I 2 omgang øker presset og vi kommer under 0-1 etter et feildømt innkast til Dover. Stemningen på tribunen er så elektrisk at Dover treneren ”hysjer” på Bønes fansen like etter scoringen.

 

Vi flytter presset høyere og skaffer oss et frispark høyt i banen fra venstre. Kaptein Marius Stegen svinger frisparket perfekt mot bakerste stolpe og Mario Riera bredsider inn 1-1. Bønes fansen er i ekstase og flere av dem løper direkte ned mot Dover benken og ”hysjer” tilbake til treneren. I kampens siste minutter er det Bønes som er farligst frempå, men det stopper dessverre 1-1. Uansett føltes dette som en seier mot et meget godt engelsk lag og en kamp med mange minnerike øyeblikk. Den perfekte sklitaklingen til Thomas Brurås, den elegante Cruyff-finten til Daniel Roth, forvandlingen til Even Hetlebakke og ikke minst den magiske stemningen på tribunen. Dette er øyeblikk vi alle sammen kommer til å huske lenge.

 

Neste morgen var vi klare for 8-dels finale i B-sluttspill mot FC K.A. fra Island. Vi trodde i hvert fall at vi var klare for å gjenta bedriften fra Dover-kampen. Det viste seg tidlig at Bønes spillerne hadde gått skikkelig i kjelleren kvelden før og nå var det tomt for krefter. Islendingene dominerte hele kampen, og når vi vant ball maktet vi ikke å holde den i laget. Kampen endte 0-3 og vi var dessverre sjanseløse. Etter kampen viste Bønes fansen storhet og fair-play ved å rope taktfast ISLAND, ISLAND, noe som den islandske delegasjonen satte stor pris på.

Fantastiske Bønes supportere

 

Det er alltid skuffende å ryke ut såpass tidlig av en turnering, men totalt sett skal alle være fornøyd med egen innsats spesielt med tanke på at vi stort sett spilte mot ett år elde gutter og at vi ikke er vant til å spille under slike værforhold.

 

Så til det utenom sportslige. Spillerne har nok hatt sin beste ferie ”ever”. En uke sammen på hotell, Aqualandia, strandliv, shopping, felles restaurantbesøk, tennis, you name it….. Tror også dette har vært en flott og variert ferie for alle foreldre og søsken som ble med oss til Albir. Tusen takk til dere alle og håper det frister til gjentakelse.

 

Initiativtakere og arrangørene Birthe og Sarah

 

Nok en gang stor takk til mødrene Eikill og Sandtorv som gjorde dette mulig for oss. Videre stor takk til Havdrøn, Jona Holding og Økonor Bergen som har bidratt med sponsorpenger til denne turen. En ekstra takk går også til Erik Riera som hjalp til med språk, retningsans (GPS) og til Trygve Trubadur Nystad for underholdning både med og uten gitar J.

 

Beste hilsener

Bengt, Frode S, Frode H og Trond

Partnere og sponsorer

powered by Ability.NET

Meny