Meny

Bønes Idrettslag

Tap i toppkampen mot Sotra 2

Etter en periode med tekniske problemer kan vi endelig legge ut kampreferatet fra lørdagens oppgjør mot Sotra 2! En kamp med minimalt av kvalitet, hvor Sotra viste klart mest og poengene ble igjen på den forblåste øyen.

Ørjan Heldal

Kapteinen vår, Trygve, var nok en gang solid og kunne glede seg over kampens første nettkjenning.

Laget fra start:

Håvard
Ragnar - Trygve - Ørjan - Sindre E
             Matias - Johannes
         Stian - Øivind - Andreas
                      Vegar

Bytter: 30 min: Even for Ragnar, 40 min: Anders for Andreas, 55 min: Joakim for Vegar, 75 min: Sondre for Joakim 80 min: Thomas for Sindre E, 90 min: Erik for Øivind

Mål: Trygve, Øivind

Målgivende: Matias

Kort: Ørjan, Stian, Even

Etter 2 strake seire i serien og et ubeseiret Bønes-lag de siste 4 kampene kom vi til Sotra proppfulle av selvtillit og klar til dyst mot Sotra 2. Vi hadde hørt rykter om at Sotra hadde flyttet en A-lagskamp for å kunne stille sterkere mot oss, og det ble sagt før kampen at de hadde med 6 fra A-lagsstallen. Dette er noe vi tok over oss som en bereftelse på at vi har tatt store steg de siste månedene og at andre lag frykter å møte et sterkt Bønes.

Da kampen ble blåst i gang virket guttene å være på hugget og vi spilte oss frem til noen pene sjanser. Det gikk da ikke altfor lang tid før Trygve stanget inn 0-1 etter et presist frispark slått av unggutten Matias! Mot midten av omganen tok Sotra mer og mer over. De spilte fine kombinasjoner med ballsikre midtbanespillere og hurtige vinger. Bønes klarte ikke helt å samle laget defensivt og det ble i store deler av omgangen et kjør mot eget mål. Det skulle da ikke gå for lenge før Sotra utlignet etter en personlig feil hos oss. I det offensive spillet vårt skapte vi lite. Få bevegelser, dårlige initiativ og at ballen ikke blir spilt enkelt på en og to touch gjør at vi mister ballen gang på gang. De siste 10 minuttene av omgangen tar vi oss selv litt i nakken og kjemper oss litt inn igjen i kampen. Øivind jobber godt og tar ballen med seg nedover mot dødlinjen, der slår han ballen inn og den treffer hånden til en Sotra-forsvarer, noe som resulterer i straffe. Øivind er sikker som banken selv og vi går opp i 2-1 ledelse.

I pausen er vi skjønt enige om at vi er for dårlige og Gaffer krever å se mer engasjement.

Men da 2. omgang ble sparket i gang var det alt annet enn et engasjert Bønes-lag å se på Straume Stadion denne lørdags formiddagen. Spillere som regelrett gjør en svak innsats, både fysisk og mentalt, i alt for stor grad gjør at vi ikke klarer å holde tritt med et aggresivt Sotra. Gjennom omgangen får vi flere mål i ansiktet, og resultatet sier til slutt 5-2 - i favør Sotra.

Vi skal ikke svartmale resten av sesongen basert på en dårlig kamp, men det er ingen tvil om at spillerene er nødt til å prestere ovenfor trenerteamet fremover. Kampen om plassene er tøff og ingen spillere er selvskrevne i startelleveren.

Vi ser frem til en god og kvalitetsrik treningsuke og hjemmekamp mot Hordabø/Radøy Manger 2 på onsdag! Vi skal skape en flott ramme rundt kampen med kiosk og god stemning! Vi håper at alle som var med sist hjemmekamp mot Morvik stiller opp og gir oss den støtten vi trenger.